Lucrând cu mașini si utilaje de îndoit fier beton ai nevoie sa ști ca siguranța ta este primordiala.

Atunci când utilizați echipamente de îndoit fier, siguranța poate fi esențială pentru prevenirea vătămărilor dvs. și a celorlalți.

Continuați să citiți câteva sfaturi privind siguranța utilizării dispozitivelor de îndoire bare din fier beton.

operator masina de indoit fier , siguranta ta este importanta

Citiți cu atenție instrucțiunile

Probabil ați mai citit instrucțiunile. Amintiți-vă să citiți și să înțelegeți instrucțiunile pentru orice echipament cu care intenționați să lucrați pentru ca este esențial pentru siguranța dumneavoastră.

Mașinile pentru îndoit fier sunt mașini puternice care nu ar trebui folosite de nimeni fără o înțelegere aprofundată a funcției și a funcționării lor.

Dacă este pentru prima data când folosiți mașinile si utilajele de îndoit fier, atunci cereți ajutorul cuiva care are experiență pentru a fi pregătiți in totalitate.

Utilizați adecvat pedala.

Comutatorul de picior care face parte din mașina. Atunci când îl folosești fi sigur ca mâinile tale nu sunt in contact cu barele din fier atunci când mașina funcționează. 

Este important ca doar persoana care manipulează materialul sa folosească pedala de picior.

Atunci când alta persoană operează pedala de picior în timp ce alta utilizează mașinăria, atunci crește riscul accidentelor.

Aveți grijă de plasarea mâinilor

Când acționați fierul beton și bara începe să se aplece spre cilindru, este esențial să rămâneți vigilent de locul în care vă așezați mâinile. Orice neatenție în timpul acestui proces poate duce la vătămări grave și permanente.

Țineți bara la unghiul corect

Plasarea barei în unghi drept și în poziția corectă este importantă nu numai pentru obținerea rezultatelor pe care le doriți, ci și pentru a rămâne în siguranță.

Înainte de a începe să lucrați, poziționați bara paralelă cu masa și apoi determinați și selectați unghiul corect de îndoire. Dacă nu reușiți acest lucru, puteți obține rezultate slabe și puteți provoca îndoirea și lovirea corpului.