Category:

Siguranta ta cand folosesti masinarii de indoit fier beton

17 martie 2019 in Inspectii si control

Lucrând cu mașini si utilaje de îndoit fier beton ai nevoie sa ști ca siguranța ta este primordiala.

Atunci când utilizați echipamente de îndoit fier, siguranța poate fi esențială pentru prevenirea vătămărilor dvs. și a celorlalți.

Continuați să citiți câteva sfaturi privind siguranța utilizării dispozitivelor de îndoire bare din fier beton.

operator masina de indoit fier , siguranta ta este importanta

Citiți cu atenție instrucțiunile

Probabil ați mai citit instrucțiunile. Amintiți-vă să citiți și să înțelegeți instrucțiunile pentru orice echipament cu care intenționați să lucrați pentru ca este esențial pentru siguranța dumneavoastră.

Mașinile pentru îndoit fier sunt mașini puternice care nu ar trebui folosite de nimeni fără o înțelegere aprofundată a funcției și a funcționării lor.

Dacă este pentru prima data când folosiți mașinile si utilajele de îndoit fier, atunci cereți ajutorul cuiva care are experiență pentru a fi pregătiți in totalitate.

Utilizați adecvat pedala.

Comutatorul de picior care face parte din mașina. Atunci când îl folosești fi sigur ca mâinile tale nu sunt in contact cu barele din fier atunci când mașina funcționează. 

Este important ca doar persoana care manipulează materialul sa folosească pedala de picior.

Atunci când alta persoană operează pedala de picior în timp ce alta utilizează mașinăria, atunci crește riscul accidentelor.

Aveți grijă de plasarea mâinilor

Când acționați fierul beton și bara începe să se aplece spre cilindru, este esențial să rămâneți vigilent de locul în care vă așezați mâinile. Orice neatenție în timpul acestui proces poate duce la vătămări grave și permanente.

Țineți bara la unghiul corect

Plasarea barei în unghi drept și în poziția corectă este importantă nu numai pentru obținerea rezultatelor pe care le doriți, ci și pentru a rămâne în siguranță.

Înainte de a începe să lucrați, poziționați bara paralelă cu masa și apoi determinați și selectați unghiul corect de îndoire. Dacă nu reușiți acest lucru, puteți obține rezultate slabe și puteți provoca îndoirea și lovirea corpului.

Faci etriere cu genunchiul?

5 martie 2019 in Inspectii si control

Ce te faci când camionul de beton sosește într-o oră și mai sunt gata toate etrierele pentru beton armat?  Atunci iti dai seama ca ai in mana doar bare de fier beton pe care trebuie sa le indoi si începi sa fi agitat. Ce faci?  Dacă ai bare destul de subțiri le poți îndoi cu genunchiul. Doar ca genunchii nu sunt utilaje pentru prelucrarea fierului si probabil vor sta inflamați ceva timp dupa ce ii folosesti. 

Sa termini armatura e un pic mai greu cu metoda asta.  La etriere, probabil cu un liniar, bocanci buni, niste borduri unde poti sa le indoi, ai putea face cateva. Dar pana vine camionul cu beton, nu prea mai poti sa faci decat niste improvizatii. Sigurn nu triere pentru beton armat cum ar trebui sa fie.

La bare de 10mm probabil ca vei folosi chei tubulare sau alte improvizații.  Dacă lucrezi cu bare mai groase este timpul sa gasesti tevi sanatoase si sa le indoi cu teava. In stilul asta numele tau probabil ca este Dorel. Clasicul Dorel care habar nu are ce face pe santier.

Cel mai rapid și mai simplu mod de a îndoi etriere este cu un aparat portabil de indoit bare hidraulic. Unele au mânere și pot fi ușor transportate de către două persoane.

Genunchii te vor iubi pentru asta!

Probabil cel mai bine este sa folosesti http://idamanagement.ro/produs/masina-de-taiat-fier-beton-40mm/

Masinarii pentru indoit si taiat fier beton – Etriere beton armat

28 februarie 2019 in Fier-beton

Când lucrezi cu beton, in special in faza de construire a unor construcții solide, este vital ca constructia sa aiba armătură din fier-beton.

Dacă beronul nu este armat corespunzător, fundația sau construcția nu va fi sănătoasă și nu va avea durata de viața la fel de îndelungată ca o construcție din beton cu o armătură instalată profesional.

Armătura metalică întărește și consolidează betonul. Trebuie sa folosești o mașina de indoit fier beton pentru a putea modela fierul in forma perfecta.

Dacă lucrezi in construcții, prima regula, ai nevoie sa lucrezi cu fier-beton. Armătura ajuta la reducerea tensiunii pe beton și îl întărește.

Fierul este mai scump decât betonul așa ca va trebui ca inginerul de pe șantier sa-l folosească cât mai eficient.

Barele din fier se găsesc intr-o larga varietate de mărimi și la diferite diametre, așadar. Inginerul structural va determina mărimea și grosimea pe care o va folosi in construcția armăturii.

Odată ce structura este determinata vei avea nevoie de o mașinărie de indoit fier beton pentru a începe construcția sau poți cupara etriere la comanda de la un furnizor local. Compania noastră îți poate furniza diferite modele de mașinării automate și semi-automate pentru îndoirea și tăierea fier-betonului.

Calitatea înaltă a produselor oferite de noi îți vor satisface toate nevoile pentru a-ți duce la bun sfârșit proiectul.

Armătura folosită pentru construcții din beton armat nu poate fi improvizata pentru a da randament pe termen lung.

Etriei

Etrierii sunt produsele cele mai comune produse de mașinăriile pentru indoit bare din fier dar pot fi folosite pentru o variație mare de alte produse. Mașinăria de indoit fier se găsește frecvent in atelierele care produc etriere.  Acestea ar trebui sa se regăsească pe santier pentru a-ți eficientiza construcția de armătură la fata locului. Deasemenea sunt mașinării semi-automate de indoit fier beton portabile care pot fi transportate oriunde este o sursa de curent.

O mașina de indoit bare din fier-beton este foarte utila pentru a compensa lipsuri pe șantier. Acestea pot amâna timpul de constructire al armăturii sau potențiale lipsuri de material.

La achiziția unor mașini de tăiat sau indoit fier va trebui sa fi foarte atent la produsele de care ai nevoie, la capacitatea de producție a etrierelor și timpul de producție. Vei fi nevoit sa faci o analiza de timp și cost , deasemenea puterea mașinăriilor și modul de folosință.

Masina de taiat Fier-Beton 40mm