Ce te faci când camionul de beton sosește într-o oră și mai sunt gata toate etrierele pentru beton armat?  Atunci iti dai seama ca ai in mana doar bare de fier beton pe care trebuie sa le indoi si începi sa fi agitat. Ce faci?  Dacă ai bare destul de subțiri le poți îndoi cu genunchiul. Doar ca genunchii nu sunt utilaje pentru prelucrarea fierului si probabil vor sta inflamați ceva timp dupa ce ii folosesti. 

Sa termini armatura e un pic mai greu cu metoda asta.  La etriere, probabil cu un liniar, bocanci buni, niste borduri unde poti sa le indoi, ai putea face cateva. Dar pana vine camionul cu beton, nu prea mai poti sa faci decat niste improvizatii. Sigurn nu triere pentru beton armat cum ar trebui sa fie.

La bare de 10mm probabil ca vei folosi chei tubulare sau alte improvizații.  Dacă lucrezi cu bare mai groase este timpul sa gasesti tevi sanatoase si sa le indoi cu teava. In stilul asta numele tau probabil ca este Dorel. Clasicul Dorel care habar nu are ce face pe santier.

Cel mai rapid și mai simplu mod de a îndoi etriere este cu un aparat portabil de indoit bare hidraulic. Unele au mânere și pot fi ușor transportate de către două persoane.

Genunchii te vor iubi pentru asta!

Probabil cel mai bine este sa folosesti http://idamanagement.ro/produs/masina-de-taiat-fier-beton-40mm/